Това каза по БТВ министърът на отбраната Димитър Стоянов. Беше заседание

...
Това каза по БТВ министърът на отбраната Димитър Стоянов. Беше заседание
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Рискове има за страната ни, но пряка заплаха - не

Това сподели по БТВ министърът на защитата Димитър Стоянов. 

Беше съвещание на комитета на НАТО. Коментирахме елементи, които няма по какъв начин да разясня. Доста механически данни бяха коментирани. И дали има поръчка за водене на диалози по член 4. Такова искане няма постъпило от Полша.  В дневният ред влезе точката за Полша. Рискове има за страната ни, само че директна опасност - не. Много страни членки на НАТО дават оръжие и те не са в спор. 

Трябва да се помогне на страната - жертва. Правим изчерпателен разбор, с цел да подсигуряваме това, с което разполагаме. И това, което е допълнително, да бъде обещано. До края на тази седмица ще бъде подготвен разбора. Няма да допуснем нашата отбранителна дарба да бъде понижена. Ще бъда закостенял. 

Разглеждаме разнообразни предложения. Няма писмо и предложение от Нидерландия. Може би тази убеденост има от една публикация в нидерландския щемпел.  Още юни месец изпратихме писмото до Нидерландия. Отговорът е, че към този миг Нидерландия няма опция. Има в този момент нов документ със питане. Става дума за подготовка на наши водачи на Ф-16. Холандия чака да получи Ф-35 и ще отпаднат Ф-16, които са на много години. Не е правилно, че саботираме процеса. В писмото от през днешния ден споделяме,че България още веднъж би желала да получи такава оферта.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР